Technologiespecialist Wilo neemt de Abionik Group over


 

Op 8 februari 2021 heeft de Wilo Group de overname van de Berlijnse Abionik Group, van de participatiemaatschappij BID Equity en andere aandeelhouders, met succes afgerond. Hiermee breidt het bedrijf zijn expertise als leverancier van waterzuiveringsoplossingen uit. Abionik stelt momenteel ongeveer 170 mensen te werk, verspreid over elf productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië. De Abionik Group bestaat onder andere uit MARTIN Systems, LIKUSTA Umwelttechnik en Steinhardt, die zijn gespecialiseerd in de behandeling van afvalwater, afvoerlucht en regenwater, alsook in overstromingsbeheer.

„Met de overname van de Abionik Group diversifiëren we doelgericht ons portfolio op het vlak van watermanagement. We blijven ernaar streven om onze strategische positie als leverancier van water- en afvalwaterzuiveringsoplossingen te verstevigen. Haar sterke focus op energie-efficiënte, duurzame producten maakt het duidelijk dat de Abionik Group onze waarden als winnaar van de German Sustainability Award 2021 deelt”, verklaart Oliver Hermes, President en CEO van de Wilo Group. “Het klimaat heeft over de hele wereld pioniers nodig. Bij Wilo promoten we niet alleen energie-efficiëntie, maar willen we ook een duurzaamheids- en digitale pionier zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat de slimste producten ook de energie-efficiëntste zijn. Het spreekt dus voor zich dat digitale transformatie, energie-efficiëntie en klimaatbescherming onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden”, voegt de President en CEO toe.

Met de producten van de Abionik Group, samen met het huidige Wilo-portfolio en dat van het in 2016 overgenomen bedrijf GVA, kan Wilo haar klanten een beduidend bredere waaier aan toepassingen voor watermanagement en andere industriële segmenten aanbieden. „Deze toevoeging aan ons huidige portfolio breidt onze expertise als leverancier van oplossingen uit en vormt het antwoord op de wereldwijde uitdagingen rond klimaatverandering en watertekorten in dit specifieke gebied”, zegt dr. Patrick Niehr, lid van de Raad van Bestuur en CCO van de Wilo Group.

Daniel Crawford, CEO van de Abionik Group voegt hieraan toe: “Alle producten en services die ABIONIK biedt – van geïntegreerde compacte afvalwaterzuiveringsinstallaties tot uiterst efficiënte filtermodules – zijn ontworpen om het verbruik van grondstoffen en energie, vervuilende stoffen en andere vormen van verontreiniging op duurzame wijze te verminderen. Wilo en ABIONIK vullen elkaar perfect aan als partners en kunnen zo nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten genereren.”

Mathias Weyers, lid van de Raad van Bestuur en CFO van de Wilo Group, is enorm tevreden over de nieuwste toevoeging aan de Wilo Group: “Nu we de Abionik Group hebben overgenomen, hebben we nog meer pijlen op onze boog dankzij de bijzonder winstgevende en innovatieve bedrijven, wiens producten perfect passen binnen ons huidige portfolio. Momenteel focussen we ons op hun succesvolle integratie in de Wilo Group en we kijken alvast uit naar de samenwerking”, zegt Mathias Weyers.