Over Wilo

De Wilo Groep is een van 's werelds toonaangevende premium leveranciers van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, de waterhuishouding en de industrie. Vandaag telt Wilo wereldwijd ongeveer 8.000 medewerkers.

Onze innovatieve oplossingen, slimme producten en individuele diensten verplaatsen water op een intelligente, efficiënte en klimaatvriendelijke manier. Ook met onze duurzaamheidsstrategie en in samenwerking met onze partners leveren wij een belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming. We gaan systematisch verder met de digitale transformatie van de Wilo Group. Met onze producten en oplossingen, processen en bedrijfsmodellen zijn wij nu al de digitale pionier in de sector.

Van lokale specialist tot wereldspeler

Wilo, in 1872 opgericht als koper- en messingfabriek in Dortmund, heeft zich ontwikkeld van een lokale specialist tot een wereldspeler. Als meerderheidsaandeelhouder met een belang van circa 90 procent waarborgt de Wilo-Stichting de continuïteit en onafhankelijkheid van de onderneming. Een compromisloze klantgerichte mentaliteit, onmiddellijke nabijheid tot de markt en vooral onze innovatiecultuur hebben ons gemaakt tot wie we zijn: een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van hightech pompen en pompsystemen.

Waterbeheer

Dankzij de snelle verstedelijking, de klimaatverandering en de toenemende milieuvervuiling wordt water als grondstof in steeds meer regio's van de wereld een schaars en kostbaar goed.

De snel groeiende wereldbevolking voorzien van voldoende schoon drinkwater is een fundamenteel probleem. Bovendien neemt de vraag naar water door landbouw en industrie wereldwijd sterk toe. De veilige en toereikende zuivering en toevoer van water brengt dus nu al grote mondiale uitdagingen met zich mee. Als partner van de watermanagementbranche biedt Wilo professionele oplossingen voor de steeds complexere eisen die worden gesteld aan drinkwaterwinning, het oppompen van water en het transport en de verwerking van afvalwater. Wilo's pompen en pompsystemen voor watermanagement zetten wereldwijd maatstaven op het gebied van technische prestaties, efficiëntie en duurzaamheid.


Onze activiteiten

Wilo spitst zich toe op allerhande activiteiten voor industriële toepassingen.
U kan bij ons terecht voor:

Onze kernwaarden

Knowhow en ervaring

Bij Wilo blikken we terug op 150 jaar ervaring en kennis. We hebben dus de nodige knowhow in huis om u de beste kwaliteit te verzekeren voor onder meer uw waterzuiveringen.
Het mooiste bewijs hiervan: ruim 500 nationale en internationale klanten hebben ons al het vertrouwen geschonken. Neem zeker een kijkje bij onze referenties
Heeft u advies nodig over de beste oplossingen voor uw bedrijf of project? Wij delen onze kennis graag met u.
Neem contact op voor meer informatie. Onze vakmensen staat steeds voor u klaar.

Kwaliteit en veiligheid

Twee stokpaardjes die een voorname positie innemen op elk niveau van onze organisatie. Zo stelt Wilo steeds alles in het werk om te voldoen aan uw eisen als klant, en die te verzoenen met de geldende wet- en regelgeving.
Daarnaast staat de veiligheid van onze medewerkers - en die van u! - bij elk project voorop.
Onze inspanningen worden beloond met zowel een ISO 9001:2000-certificaat als een VCA**/2004/04-certificaat. Meer weten over onze certificaten?

Duurzaamheid

Bij Wilo beperken we de ecologische impact zoveel mogelijk, zowel bij onze eigen activiteiten als bij de producten die we aanbieden aan onze klanten. Daarom kiezen we voor systemen, producten en materialen met een lange levensduur, ecologisch verantwoorde grondstoffen en een laag energieverbruik.

Innovatie

De R&D-afdeling van Wilo zet fors in op innovatie. We ontwikkelen en optimaliseren onze systeemcomponenten voortdurend. Zo kunnen we op elk moment inspelen op nieuwe trends of behoeften op de markt.
Hierbij houden we ook steeds alle aspecten van het chemisch productieproces en bouwkundige technieken (engineering) in het achterhoofd, en we volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Waarom kiezen onze klanten voor Wilo?

Naast bijzondere aandacht voor de bovenstaande 4 kernwaarden, hechten wij bij Wilo veel belang aan de relaties met onze partners en klanten.
We streven steeds naar langetermijnrelaties in plaats van kortstondige projecten.
Wat wilt u bereiken?

  • Hoogwaardige kwaliteit,
  • lagere bedrijfskosten,
  • klantvriendelijkheid en service,
  • snelle ROI?

Geen eis is ons te veel.

Daarbovenop bieden wij een service aan voor:

  • inspecties, onderhoud en revisies van machines, en
  • saneringen en optimalisatie van toestellen en onderdelen.

Meer lezen over onze service?
Om al deze redenen slagen we er met glans in waardevolle contacten op te bouwen met al onze klanten.
Voegen we uw bedrijf binnenkort toe aan ons portfolio?
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor uw organisatie.